Aktiviteter

Opplevelser i vårt øyrike

Velkommen til Vannøy. Opplevelser som vil skape minner for livet.

Vi har et helårlig tilbud av opplevelser til lands og til vanns. Her på 70 grader nord vil du oppleve å komme tett på naturen og ta inn over deg de naturelementene vi har rundt oss.

I sommerhalvåret kan du oppleve de vakre øyene bade i midnattssol. En båttur rundt Nord-Fugløy, fisketur eller turer på egenhånd er balsam for sjela når sola vil skinne natta gjennom.

«Du skal ikkje sove bort summarnatta»…

I vinterhalvåret har vi flott skiterreng og majestetiske fjell å bestige. Nordlyset viser seg fra sin beste side her ute, og du vil kunne nyte dette i stille og rolige omgivelser uten lysforurensing fra byen.

Vi hjelper deg gjerne med å skape minner for livet…

Activities - Halibut fishing
Hvalsafari
Hvalsafari

Båttur til Nord-Fugløy

Bli med til den mektige klippeøya og naturreservatet Nord-Fugløy.

Her holder en av Europas største havørnkolonier til og her er også store mengder lundefugl, alke, lomvi og teist. Er vi heldige møter vi også på selarten havert som holder til her. Vi svinger også innom Fugløykalven – en av landets mest isolerte fyrstasjon.

En midnattssol tur til Nord-Fugløy vil varme ditt hjerte for alltid…

 • Varighet ca. 3-4 timer
 • Ta på varmt undertøy, varme sko, lue og votter. Vi kler deg opp med varm flytedress.
 • Pris: 2500 per pers. (min. 4 stk.)

Fisketur med guide

Ønsker du å fiske på et av de beste fiskefeltene i verden? Vi tar deg med ut for å prøve fiskelykken etter torsk, sei, hyse, steinbit og kveite. Vi drar ut i en Viknes 1030 – stødig og komfortabel fiskebåt.

Tilbake på land kan du filetere og preparere fisken, og lage en fiskemiddag av ypperste råvare.

Skitt fiske…

 • Vi skreddersyr turen etter ønske
 • Pris på forespørsel

Turer på egenhånd

Vannøya er en fantastisk plass for å nyte turer og opplevelser på egenhånd. Lokale ildsjeler har i samarbeid med Ishavskystens friluftsråd arbeidet for å merke og tilrettelegge turstier på Vannøya. Her er forslag på noen magiske turer du sent vil glemme…

 

 • Kyststiene på Vannøya – Dronning Sonja sto for høytidelig åpning av disse i 2012, og du kan følge dem hele veien mellom Vannavalen og Hamre (totalt 23 km, eller 28 km om du går via Slettnes). Kyststiene tar deg også inn i Skipsfjorden landskapsvernområde.
 • Til topps i Karlsøy – på Vannøya er det turer for alle som liker å nyte fjellet – barn, unge og gamle, spreke og nybegynnere.
 • Her er kart over turmål
Sunset (800 x 500 px)

Hvalsafari

Når silda kommer om høsten er Knølhvalen og Spekkhoggeren aldri langt unna. Hvalen vil gi deg en opplevelse du aldri vil glemme! Noen ganger ligger den bare rolig i havoverflata og puster, den er nysgjerrig og kommer ofte til båten og studerer deg. Andre ganger jakter den flittig på silda og kommer opp fra havet, gjerne 10 stykker om gangen, og spiser sild med sine enorme gap.

Vi tar deg med på hvalsafari der du får oppleve disse mektige dyrene på nært hold.

 • Varighet ca. 4-5 timer
 • Ta på varmt undertøy, varme sko, lue og votter. Vi kler deg opp med varm flytedress.
 • Pris: 2500 per pers. (min.4 pers.)
Hval med rosa himmel

Trugeturer

Trugetur på egenhånd:

Om du vil ta en tur ut i vintermarka for å oppleve naturen eller nordlyset er trugetur en fin måte å gjøre det på. Trugene gir deg mulighet til å komme deg ut i terrenget på enkel måte og vil gi deg en ekstra fin opplevelse av turen.

 • Vi gir tips om fine turer tilpasset deg om du ønsker
 • Pris for leie av truger: 200 nok.

Trugetur med guide

 • Tur til utsiktspunkt hvor man kan nyte nordlyset eller spektakulær utsikt mot Nord-Fugløy og Lyngsalpene.
 • varighet ca 3 timer
 • Pris: 900 per pers.

Sauna

Vår fantastiske sauna ligger ved en strand i Stuvika og herfra kan man nyte utsikten mot storhavet, Nord-Fugløy og Arnøya. På vinteren kan man isbade mens nordlyset danser på himmelen, og på sommeren kan man nyte midnattsola.

 • Saunaen har en relaxavdeling med sitteplasser og bord og kan ta opp til 15 personer.
 • Pris: 250 nok per person for 2 timer. Inkludert håndduker.
Sunset (800 x 500 px)

Fototur på Vannøya

En tur rundt på den ville og vakre øya vår vil gi dere mange fine naturopplevelser.

Vannøya er omringet av hav og fjell med spektakulær utsikt mot Nord-Fugløy, Spenna og Arnøya i øst. Lyngsalpene gir et flott skue fra Vannøya der de rager majestestisk frem.

Sammen med guide kjører dere til ulike steder på øya, og dere vil se dyreliv, vill natur og få gode historier fra kulturen og livet på Vannøya. Turen vil være tilpasset vær og lys, og den kan gjøres både sommer og vinter. Det arktiske lyset er fantastisk i alle sesonger.

 

 • Varighet 3 timer
 • Pris: 900 per pers.
Sunset
Sunset (800 x 500 px)

Bedrifter og grupper

Ønsker deres bedrift å ha kurs, Kick off eller teambuilding i flotte omgivelser? Vennegjeng, blåtur, utdrikningslag eller bursdag med sosiale aktiviteter?

Vi tar gjerne i mot dere og vil hjelpe til med å skreddersy en pakke som passer for dere.

Vi kan tilby: overnatting, måltider og aktiviteter.

Aktiviteter: båttur til Nord-Fugløy for mindre grupper, fjellturer og vandreturer, padling- og SUP, ski- og trugeturer,  sauna med bading fra strand.

Vi er behjelpelig med å skreddersy et opplegg for akkurat deres gruppe.

*Pris på forespørsel.

Sunset (800 x 500 px)

Topptur

Vår guide tar deg med på våre fjell og topper, der du får en spektakulær utsikt mot lyngsalpene og havet på alle kanter, og en fantastisk skikjøring i urørt terreng. Fjellene på Vannøya har alt du kan ønske deg, fra lange, fine, slakke linjer til bratte og brutale fjellsider. Vi kan skreddersy en toppturpakke for deg eller velg en av alternativene under.

  • Toppturpakke for 4-6 personer: 4 dager, 3 toppturer, 3 overnattinger.

  Inkluderer: Overnatting i enkeltrom, guidet topptur m/skyss fra – til overnattingsstedet, alle måltider (frokost, lunsj/niste og middag + dessert) og bruk av sauna.

  Pris på forespørsel.

  *Transfer fra Tromsø til Vannøya og retur kan bookes på forespørsel.

  • Dagsturpakke: en guidet topptur på 3-4 timer. Minimum 4 personer.

  Pris per pers.: 1200.-

  Ski tur på fjell med utsikt over hav og fjell
  din opplevelsesguide

  Vegard og Hilde

  Vi vil gjerne guide deg rundt på den flotte øya vår. 

  Where do I start?

  From the minute we were collected at the airport we were welcomed and made to feel at home. We had an evening flight arrival time and then a good drive to the ferry port which meant the local shop would have been closed but the host made sure the shop would open especially for us to get some good supplies for the self-catering house.

  The property was warm and cosy on arrival, beds were made and super comfy. It is situated on a quiet island with nothing around but local houses so I would be aware of that when you book. We loved being out of the hustle and bustle for a few days but If you aren’t visiting for skiing / hiking then Tromso is a free ferry away with eateries and pubs.

  Kate Ramsden